14 Ocak 2014 Salı

Eklips Makyaj Süngeri

Merhaba
Beauty Blender ve RT Miracle Complexion Sponge makyaj süngeri familyasının en popülerlerinden hepimizin bildiği gibi. Bu ikisinden herhangi birine sahip değilim maalesef ancak muadilleri olabilecek bu süngeri yaklaşık 4 aydır kullanıyorum ve artık yorumlarımı sizlerle paylaşabilirim.



Eklips Makyaj Süngeri
R


Öncelikle bu süngerin hangi malzemeden yapıldığı konusunda hiçbir bilgi edinememekle birlikte kutusunda yazılan açıklamaya göre lateks olmadığını anlayabiliyoruz.


Eklips Sunger


 Süngeri kutudan çıkartıp suya koyup şişmesini bekliyoruz.Daha sonra güzelce sıkıp fazla suyunu alıyoruz. 

 İlk kullanımda bir miktar rengini veriyor ama yalnızca o kadar. Sonraki kullanımlarımda renginde çok fazla değişiklik gözlemlemedim açıkçası. 

(+) Pure Beauty Bulgarian Rose BB Cream ve Deborah Milano Comfort Mat Fondöten'inimi bu sünger ile uyguladığımda ikisinde de sonuç oldukça başarılıydı.

(+)Daha önce kullandığım Flormar Stippling fırçaya göre çok daha homojen bir görünüm elde ettim ve daha kolay bir uygulama yapabildim.

(+) Beyaz klasik sabunla kolayca temizlenebiliyor.
 Ben mümkün olduğunca kullandıktan sonra yıkamaya çalışıyorum o zaman daha iyi temizleniyor ve daha az leke kalıyor. Ancak işim aceleyken temizleme işlemini sonraya bıraktığımda da bana herhangi bir zorluk yaşatmadı bu anlamda.Yinede bir miktar leke kalabiliyor ancak çok can sıkıcı boyutlarda değil tabi :)

(-) Uzun vadede eğer fazla hor kullanırsanız parçalanmaya müsait bir yapısı var maalesef. Özellikle de taban kısmı çabuk yıpranıyor. Beauty Blender veya RT Sponge'a göre daha kısa ömürlü olabilir diye tahmin ediyorum.Ancak şimdilik beni bir kaç ay daha idare edebilir.

(+)Fondöteninizi veya BB kreminizi tampon hareketlerle uygularsanız ürünü abartılı bir şekilde emmiyor açıkçası. Evet bir miktar ürünü emiyor ancak bana çok sıkıntı yaratmadı.

(+) Gratis'den yazın aldığımda fiyatı 4-5 TL civarındaydı. Benim açımdan makul bir fiyata sahip.

Aldığım günden beri severek kullanıyorum. Hem çok pratik hemde güzel sonuç elde ediyorum :) Daha kaliteli bir stippling fırçası almayı şimdilik bu süngerden dolayı erteledim :)

Siz bu makyaj süngerini kullandığınız mı?
 Beauty Blender ve RT Miracle Comlexion Sponge'den farkları neler? 

Paylaşırsanız çok sevinirim ^_^






7 yorum:

  1. beauty blender kullanmadım ama RT sünger çok daha başarılı bundan daha yumuşak ve ürünü daha iyi dağıtabiliyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bende RT süngeri epey merak ediyorum bunu sonuna kadar kullanıp onu alabilirim ileride :)

      Sil
  2. Güle güle kullan bende severek kullanıyorum bunu ama temizlenmesi çok zor geldi bana ve kalan lekelere sinir oldum =/ çıkarmaya çalışırken hırpaladım.. Uygun fiyata bulursam RT süngeri denemek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biraz leke kalıyor ne yazık ki :) Sanırım Watsons'larda da var buna benzer bir sünger.O 8 tl civarındaydı belki daha dayanıklıdır :)

      Sil
  3. ben aldım bunu kuzum kullanmadan önce suya mı koymak lazım ben direk kullandım temizliği sabunlu suya koymakla mı oluyor cnm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet :) suyun altına tutup bir kaç kez suyunu sıkıp şişmesini sağlıyoruz.Sonra güzelce suyunu sıkıyoruz.Ben çok ıslak kalmasın diye fazla suyu kağıt havluyla alıyorum.Daha sonra BB kremimi sünger nemliyken uyguluyorum.İşim bitince de beyaz katı sabunla yıkıyorum ve kurumaya bırakıyorum.Ancak beyaz sabunla uygulaması sonrası oluşan lekeler tam olarak çıkmıyor ne yazık ki...

      Sil
  4. bende de şu an eklipsin süngeri var ve çok memnunum öbür makyaj süngerlerinin hiçbirini kullanmadım.Ben bb kremimi tenime sürüp makyaj süngeriyle dağıtıyorum ama bb kremimi makyaj süngerimin üstüne koyup sonra mı cildime uygulamalıyım eğer cevap verirseniz çok sevinirim.

    YanıtlaSil