7 Temmuz 2013 Pazar

Mim : Ben Kimim?

Merhaba
Sevgili Mumbles on Makeup blogunun tatlı sahibesi Sheena beni mimlemiş. Çok mutlu oldum ve heyecanlandım çünkü bu benim ilk mimim :)

İsmim, blogun adresinden de anlaşılacağı üzere, Deniz. Hacettepe Üniversitesi'nde doktora öğrencisiyim ve Biyoloji mezunuyum.

Blogumun adı nereden geliyor?

Blogumun ismi hakkında aslında fazla düşünmemiştim, taa ki bir arkadaşımla Ankara Tunus caddesinde hoş bir mekan olan Aylak Madam Kahve Evi'ne gidene kadar...Mekan bana fazlasıyla huzur vermişti ve arkadaşımla da güzel zaman geçirmiştik. Tabi birazcık da aylaklık/tembellik ruhumda da var :) Ancak iş çalışmaya, koşturmaya ve emek vermeye gelince de gerekeni yapıyorum ama yine de uykusundan fazla taviz veren biri değilimdir :))

Blog açmaya nasıl karar verdim?

Bir gün evde canım sıkılmıştı ve Michelle Phan'in youTube'daki videolarını izlemeye başladım. Daha sonra Türkçe blogları keşfettim. Blog yazmaya karar vermemde en çok sevgili Kozmetik Dosyası'nın blogu ve videoları etkili oldu diyebilirim. Project pan diye enteresan bir ürün bitirme projesi yapıyordu kendisi, bilenler bilir. Bu fikir çok hoşuma gitti. Ben de bitirdiğim ve kullandığım ürünler hakkında yorum yapmak istediğimi fark ettim. Geçen sene yüksek lisansdayken tezimin en sıkıntılı dönemlerindeydim ve makyaj bloglarını okumak beni inanılmaz rahatlatıyordu tabi kendi bloguma yazı yazmak da öyle...Benim için resmen bir terapi oldu diyebilirim. Hem psikoloğa para vereceğimize makyaj malzemelerine para vermemiz daha mantıklı ve daha ucuz bir rahatlama yolu :D

Neden kozmetik blogu ?
Benim de bu konuda söyleyebileceklerim olduğunu düşündüm. Yeni kozmetik ürünlerini denemek ve yorumlamak çok cazip geldi :)

Kişiliğim

Pek kolay bir insan olduğum söylenemez. Benimle ilk tanışan insanların hemen hemen hepsi çok mesafeli durduğumu ama tanıdıktan sonra ısındıklarını söylerler. Ancak kimse hakkında kötü düşünmem, insanları dış görünüşlerine, ekonomik durumlarına göre vb. asla yargılamam. Bana samimiyetle yaklaşan herkesi severim ve sonuna kadar da güvenirim. Ancak güvenimi kaybettiğimde ve gururum incindiğinde ikinci şansı vermem zordur. 

Bir arkadaşımın kıyafetini veya makyajını o gün beğendiysem mutlaka ona söylerim çünkü bu içimden gelir.Kendisine giydiğini/sürdüğünü yakıştıran insanları inanılmaz takdir ederim :) Kolay beğenen biri değilimdir ve pek çok şeyi modası geçmeye yakın satın almayı tercih ederim niye böyle bende bilmiyorum inanın :))

Neleri severim ?

Müzik dinlemeyi çok severim. Her şarkının bir ruhu olduğunu düşünürüm. Çoğu zaman şarkı sözleri beni müzikten daha çok etkiler ancak öyle özlü sözleri oraya buraya yazmayı, aforizmaları filan hiç mi hiç sevmem...

Hoşlanmadıklarım

Samimiyetsizliğe hiç gelemem. Bana karşı her zaman açık olunmasını tercih ederim. Seviyorsanız seviyorum dersiniz,sevmiyorsanız da sevmiyorum dersiniz. İkisine de eyvallah der geçerim. Ancak yüzüme gülünüp arkamdan iş çevrilmesinden nefret ederim.

En çok sevdiğim makyaj malzemem

Kesinlikle allıklarım :) aynı renk milyon tane allığım olsa bile asla yetmeyecekmiş gibi geliyor bana bazen :) 


Çantamda olmazsa olmazım 

Dudak koruyucum ve kulaklıklarım mutlaka yanımda olur. Yolda müziksiz kalmaya fazla tahammül edebilen biri değilim.

En son okuduğum kitap 

Debbie Macomber'ın Küçük Mucizeler Dükkanı'nı okudum. Şuan Olivia Cunning'in Tutkulu Notalar adlı kitabını okumaktayım.

Beni mimlediği için tekrar Sheena'ya teşekkür ediyor ve bu mimi aşağıdaki güzel blogların sahibelerine gönderiyorum :)


7 yorum:

  1. Canım çook teşekkür ederim çok mutlu oldum benden bahsetmene en kısa zamanda yapıcam mimi öpüyorum:*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) cevaplarını, yeni yazılarını ve videolarını heyecanla beklemekteyim :)Ben de seni çok öpüyorum tatlım.

      Sil
  2. aylak madam'ın oradan geldiğini tahmin etmiştim ankara'da yaşadığını anladığımda :) ben de yüksek lisansa başlıyorum şimdi, biyoteknoloji üzerine bir şeyler yapacağım. senin doktoran ne üzerine olacak? hani belki denk geliriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben nanoteknoloji&nanotıp'dayım canım ama henüz tez konuma karar vermedim ve doktora yeterlilik var daha önümde ;/

      Sil
  3. İlham perim olduğuna göre hakkında bilgiler edindiğime sevindim :)

    YanıtlaSil
  4. Cok hos bi yazi Denizim :) Cok benziyoruz bazi yonlerden. Yok allik konusu degil gerci o da ayni ben ama diger yonlerden de :) Blogunu takip etmeye yeni vaktim oldu. Bagimlilik yapiyooooo!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;) teşekkür ederim fıstık gerçekten ortak noktamız çok. Bal yanaklarından öperim ;)

      Sil